събота, 22 юни 2024 г.

Забавно междучасие. „ Щастливите къщи “ на Джеймс Ризи

Здравейте , колеги и приятели!

  Започна лятната ваканция! Затова реших да оставим за малко учебния материал  и да направим няколко виртуални екскурзии,  в които да споделя интересни архитектурни и иновативни идеи и решения, на които попаднах, ровейки се в интернет пространството. Помислих си, че един ден подобни реализирани идеи  може да са на наши ученици. Но това, може би, зависи малко и от нас. Освен знанията по грамотност, математика и други науки, да развиваме творческото и нестандартно  мислене, да поощряваме иновативните идеи .
   Да започнем с Германия. 
 Нека посетим малкото градче Браушвайг .
Там има  едно  място, покрай което   не може да минете без да се усмихне! Това е прекрасно творение на американския дизайнер  Jameson Rizzi!
„Смеещите се“ или „Щастливите къщи“ построени по уникален дизайн на архитекта Конрад Клостер и рисувани от художника Джеймс Ризи. Построени са само за две години и оттогава  не спират да радват минувачи,предизвиквайки смях, усмивки и наслада. Сградата / пет етажна/ се състои от девет свързани части. Някои се ползват като офиси. Повече от 2000 квадратни метра декорирани повърхности придават уникален характер на дизайна на сградата. Това произведение на   изкуството е интересна забележителност в северна Германия.













 

https://www.kudatotam.ru/,     www.google.com