неделя, 2 юни 2024 г.

Съвременният Маугли- Типи Дегре

             Здравейте, приятели и колеги!

  Искам да Ви запозная с един истински, съвременен Маугли, но се казва Типи Дегре.

  Типи Дегре е родена в Африка в семейство на френски фотографи на дивата природа и има много необичайно детство. Момичето е израснало в африканската пустиня, развивайки необичайно близки отношения с много диви животни, включително 28-годишен африкански слон на име Абу, леопардът J&B, лъвчета, жирафи, щраус, мангуста, гепард, зебра жребче, крокодили, огромни жаби и дори змия. Африка е била неин дом в продължение на много години, позволявайки на Типи да се сприятели с диви животни, както и с местните племена на Намибия. Докато била още много млада, млада французойка тя казва: „Нямам приятели тук. Защото никога не виждам деца. Моите приятели са животни."

 Родителите Ален Дегре и Силвия Робърт са уловили живота и взаимодействието на Типи с дивата природа в завладяващи книги и филми. „Типи в Африка“, издадена през 1998 г. и направила момичето доста известно, разказва за живота на Типи,  нейните родители и   топлата й връзка с дивите животни.

 Поглеждайки назад, въпреки очевидните и напълно оправдани страхове на родителите си, Типи е имала невероятно детство. Малко от нас могат да се похвалят, че са имали истинско приключение, яздейки щраус в свободното си време или че най-добрият ни приятел от детството е бил африканският слон - едно от най-големите животни на земята! По-долу можете да видите снимки и видеоклипове на Типи с животните, както и трейлър на документалния филм „Bridge Across the Gap to Africa“.

 След като навършва 10 години, нейните родители я връщат обратно в родната Франция. Започва да учи в държ авно училище в Париж и бързо се превръща в местна знаменитост. Но за нея обстоятелствата в града не се стичат по най-добрия начин. Минава доста време, докато Типи се адаптира към цивилизования живот и родителите ѝ виждат, че за нея ще е много трудно да свикне с тази среда. В училище е много мъчително за нея, тъй като няма почти нищо общо с другите деца. Ходила е там в продължение на само две години, след което нейните родители ѝ преподавали у дома.

 Родителите ѝ издават книга, наречена „Типи: Моята книга за Африка”, която бързо се превръща в бестселър. Като цяло се знае малко се за живота ѝ днес. Последните новини за нея са, че иска да получи намибийски паспорт, защото винаги е вярвала, че е африканка. Говори се, че тя може да се върне в Африка, за да възобнови приятелството си с дивите животни и природата.

















      https://www.kudatotam.ru/

      www.google.com, https://iskamdaznam.com/ https://valsodar.blog.bg/