понеделник, 4 юли 2022 г.

Книгоразделители. Оцветяване антистрес

 

          "Оцветяване-антистрес" 
     Тези картинки за оцветяване имат терапевтичен ефект, тъй като това е техника на "арт терапия" (една от най-популярните области в психотерапията). Буквално: лекуване с изкуство. С помощта на тези страници за оцветяване може да  се отървете сами от стрес, депресия, тревоги, повишена тревожност, фобии. Страниците за оцветяване са предназначени за възрастни, които са стресирани ежедневно (на работа, у дома). В други случаи и за деца. Как се работи: вземете цветни моливи, изберете картинката, която харесвате и започнете да я оцветявате.☺
    Джоана Басфорд е призната за пионер в тази арт терапия. Тя е илюстратор и стана известна с публикуването на поредица от книги за оцветяване за възрастни.
    Абсолютно всеки може да вдъхне нов живот на черно-бяла илюстрация с помощта на маркери, моливи, гел химикалки и т.н. Дори  тези, които нямат талант за рисуване, се наслаждават на процеса на рисуване по такъв необикновен начин. В зависимост от настроението, характера, психологическото състояние и т.н., един и същ шаблон за оцветяване за всеки човек се оказва различен, уникален и индивидуален мини-шедьовър.
  Действието на антистрес книжките за оцветяване се сравнява с медитацията. Такава дейност може да замести лекарството за главоболие.
     Рисуването може да стимулира областите на мозъка, които са отговорни за двигателната активност, креативността и паметта. Медитативното рисуване има благоприятен ефект върху физическото и емоционалното състояние. Освен това такава арт терапия не изисква големи инвестиции. Можете просто да разпечатате шаблоните, да купите многоцветни маркери/моливи (или да вземете назаем от любимото си дете) и да започнете процеса на рисуване и самопознание.
  Творете!  Успех!









 
https://www.liveinternet.ru/users/axlamonka